muistitesti

Tämä muistitesti on työläs toteuttaa, mutta toisaalta antaa hyvää tietoa siitä, että kuinka monta kertaa juuri sinun tulisi lukea kokeisiin.

Testin ideana on, että sinulle näytetään 20 sanaa 4 kertaan ja sinä kirjoitat kaikki muistamasi sanat ylös papereille (tarvitset siis 4 paperia, joihin jokaiseen kirjoitat oman nimesi ja yhden paperin laitaan 1, toiseen 2 jne. jotta tuloksia laskiessasi osaat tunnistaa monennenko kerran opiskelusta oli kyse).

Tässä on linkki sanoihin.

Katso sanoja noin puoli minuuttia - pistä sanat pois näköpiiristä ja kirjoita niin monta sanaa kuin muistit. Anna paperi opettajalle. Toista testi 4 kertaa.

Tulosten tarkastelu. Pyydä opettajalta paperisi. Piirrä kuvaaja oppimisestasi. Pystyakselille numerot 1-20 ja vaaka-akselille opiskelukerrat 1-4. Tutki kuvaajaa, jos ajatellaan, että 7 pistemäärällä saisit 5:n, 14 pistemäärällä 7,5 ja täysillä pisteillä 10. Montako kertaa sinun kannattaisi lukea kokeeseen? Lakkaako oppimistuloksesi kasvamasta jossain vaiheessa oleellisesti? Laskiko peräti tuloksesi neljännellä kerralla? Miten vertaisit omia tuloksia kavereiden tuloksiin?